Re: Platba kartou- POHODA
Musíte víc sledovat BC. Bylo to tady řešeno mnohokrát. Podle zákona o bankách považuje se platba kartou za platbu elektronickými penězi - tedy hotovostí.
Platba kartou.
MD 211 / DAL 261 = jako příjem do pokladny, MD 5xx / DAL 211 = zaplacení pokladního dokladu kartou.
MD 261 / DAL 221 = Dojde výpis z banky.
Také účtuji na závazky (5xx/3xx) a úhrady z banky dle výpisu.
Stále je to transakce na bankovním účtu a fyzicky jste peníze v pokladně neměla a do pokladny nepřijímáte.
Přes 211/261 se jedná např. o výběr z bankomatu a dotaci pokladny.
Dovoluji si nesouhlasit. Je to transakce za hotové, tam nemá účet
3xx co dělat. Nakoukněte do zákona o bankách na řeči o elektronických penězích. Jsem ovšem na hony vzdálen někoho důrazně poučovat nebo něco vnucovat. Pan otec za mlýna říkával "Proti gustu žádný dišputát", šklíbil a točil pikslou (B.Němcová).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 3. 2007 8:08
Prosím,neví někdo jak v pohodě zaúčtovat platbu kartou ? Někde jsem četla,že zaúčtuji na ostatní závazky,a potom to bankou "uhradím",ale banka mi většinou odpočítá víc(podle kurzu) a jak mám zaúčtovat ten rozdíl?
Moc děkuji