OT Živnost na provoz kavárny?

  • (neregistrovaný)

    2. 3. 2007 17:19

    Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu do začátku. Jakým směrem se mám vydat, chci-li si zařídit kavárnu/vinárnu/hospodu/pivnici ? V seznamu volných živností jsem toto konkrétně nenašel. Jídla připravovat nechci. Je zapotřebí mít pro provoz praxi v oboru? Děkuji moc i za jiné rady, např. na koho se obrátit s žádostí o komplexnější informační servis pro začátek.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 3. 2007 17:46

      Jana (neregistrovaný)

      Re: OT Živnost na provoz kavárny?
      je to hostinská činnost,praxi a zkušenosti yste rozhodně měl mít,jinak vás personál rozcupe,nejbližší kroky by vás měly nasměrovat na živnostenský úřad a tam vám vše poradí,to je první a nejdůležitější krok,hodně zdaru přeje Jana

    • 2. 3. 2007 19:46

      PetrM. (neregistrovaný)

      Re: OT Živnost na provoz kavárny?
      pokud si dobře pamatuji, tak jsou tyto alternativy ( +- rok )

      maturita v oboru + 2 roky praxe
      vyučení + 4 roky praxe
      6 let praxe

      toť podmínka pro vydání ŽL, anebo si musíte najít odpovědnou osobu ( myslím, že musí být v zaměstnaneckém poměru a pokud odejde zaniká Váš ŽL - možná to lze i nějak externě -ale tím si nejsem zcelajist ) a i ta musí splňovat výše uvedené podmínky pro vydání Vašeho ŽL

      jinak hodně štěstí není to taková legrace jak se na první pohled zdá :-)

      a s tím personálem to není až tak horké, když je rozumně zaplatíte,jenže na to asi z počátku nebudete mít, takže hlídat, hlídat a zase hlídat :-(

    • 2. 3. 2007 20:03

      Honza (neregistrovaný)

      Re: OT Živnost na provoz kavárny?
      Moc děkuji zatím za tyto odpovědi, pokud by měl někdo další informaci, názor nebo zkušenost, budu za ně rád. Vidím, že to opravdu jednoduché nebude, ale za svým snem by si měl člověk jít, proto prosím pište a díky předem.

    • 3. 3. 2007 9:43

      Jana (neregistrovaný)

      Re: OT Živnost na provoz kavárny?
      jetliže nemáte žádnou praxi,tak nejdřív v nějaké kavárně nastupte,ať poznáte,jak to chodí v praxi a až získáte ŽL a najdete provozovnu,kde byste chtěl svoji kavárničku mít nebo kde byste ji chtěl vybudovat,nezapomeňte na hygienickou stanici,kde vám poradí,jak co vybudovat,abyste splňoval všechny hygienické předpisy,to je hodně důležité pro provoz,snad nejdůležitější ze všeho a pak už budete ukrajovat budování svých cílů.přeji vám hodně štěstí a držím palce

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).