Re: výdaje %-faktury vydané-program Mone
Předkontaci faktur bych v DE neměnila, jelikož jsou nezaplacené, zůstanou mi viset v pohledávkách. Ty dodaním v tab. E, dodatečným přiznáním. V roce 2006 úhrady faktur již zdaněné uvedu jako P999.
Zajímali by mě ale také názory zkušenějších.
Re: výdaje %-faktury vydané-program Mone
Ano, do tabulkyE jsem to uvedla, ale v Money jsem musela jít do roku 2005, jinak se mi při postupných úhradách v r.2006pořád objevovaly jako zdanitelný příjem, tudíž bych z nic znovu platila daň.Nevím, asi budu muset zkusit operátora v Money
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 3. 2007 18:01
vedeme DE, ale letos bude pro nás výhodnější uplatňovat výdaje %. Podáme opravné daňové přiznání, kde zdaněníme neuhrazené pohledávky z vyst.faktur z r. 2000-2005, některé byly uhrazeny v průběhu roku 2006. Jak prosím dosáhnout toho, aby se dané úhrady promítly v PD jako nedaňový příjem? Když se vrátím do roku 2005 a zadám vystaveným fakturám předkontaci P999, tak to lze, ale pokud dám v roce 2006 daný příjem jako P999, PD se neupraví. Je to správně, že budu "zasahovat" do roku 2005? Jak to řešíte vy?Děkuji