Dvě exekuce u jednoho ZCe

• (neregistrovaný)

5. 3. 2007 15:44

Prosím o radu. U jednoho zaměstnance provádím srážky ze mzdy - nejedná se o přednostní pohledávku. Teď mi do rukou přišla 2.exekuce - opět se jedná o nepřednostní pohledávku. Nevím, jestli tu druhou mám srážet taky, nebo až dosrážím tu první, děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 3. 2007 16:04

xy (neregistrovaný)

Re: Dvě exekuce u jednoho ZCe
      xxx
      záleží, zda celou 1/3 pokryje 1. v pořadí (můžete mít jenom danou částku,kterou máte srážet - to nevím, jak to máte) , pokud ano a můžete ještě srážet do 1/3, potom ten zbytek vykryjete 2. exekuci.

• 5. 3. 2007 16:06

Zuzka laik (neregistrovaný)

Dejme tomu, ze cisateho ma kolem 15.000 a 1.exekuce je na 100.000 Kc a ta druha cca na 10.000Kc, tak jak to myslite konkretneji?? Nikdy jsem to nedelala, dekuji

• 5. 3. 2007 16:14

xy (neregistrovaný)

xxx
      já jsem myslela, že má dáno třeba, že máte srážet měsíčně 500,-- Kč (např. na nesplácení různých půjček od nejmenovaných firem), tak potom byste spočítala 1/3, kterou můžete srážet a 500,-- Kč byste poslala na 1.exekuci a zbytek do 1/3 na 2.exekuci - pokud by to dalo alespoň částku,kterou by měsíčně požadovali. Takto, když máte psanou částku celkovou,tak spočítáte 1/3 a tu celou sraženou částku pošlete na exekuci 1. v pořadí. Až dosrážíte - budete pokračovat 2.exekucí. Pozor kdyby přišla exekuce na výživné a nebo jinou 2/3 exekuci- ty mají přednost (výživné je nejpřednostnější)

• 5. 3. 2007 16:23

Zuzka laik (neregistrovaný)

Ne castku na mesic nemam. Takze nejdrive 1.exekuci a druhou az pote, to mi staci :-) Jestli prijde na toho sameho jeste vyzivne, tak ho sama pujdu zbit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).