Re: Společné zdanění - bonusy
Já bych SZM udělala, ale počkejte si na další reakce, já už sama sobě nevěřím ani pozdrav :-). Hlavně mě na vašem dotazu, Dano W., zaujala ta poznámka o zkomplikování života - jako by riziko nebylo naším povoláním :-). Jana F.
Tak jsem probrouzdala všechny §§§ a podle mého SZM nic nebrání.
Na bonůskách jsem si dala obzvlášť záležet a jsem přesvědčená, že můžete. Ale je pravda, že je to takový mohutný propletenec paragrafů, že mi to jde těžko z hu... tedy z prstů. Nerada bych v případě nějakého přehlédnutí byla spoluviníkem :-(((
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 3. 2007 16:32
Dobrý den,
Mohu poprosit o konzultaci? Zmítám se v pochybnostech a ráda bych si ověřila, že uvažuji správně.
Podnikatel - funguje od 5.1.2005, ZD 108.563,--, vzhledem k tomu, že v roce
2006 jde o druhý rok podnikání, nevztahuje se na něj min. základ daně.
Manželka na rodičovském příspěvku, 2 nezletilci.
Po výpočtu daně mi vyšel daňový bonus ve výši Kč 10.680,--, který by měl dostat, splňuje podmínku § 35c, zákona o dani z příjmu.
Můžu provést při těchto údajích společné zdanění manželů??? Tam je to trochu lepší, ten bonus by byl celých 12.000. Otázka je, zda kvůli 1620,-- Kč nezkomplikuju svůj vlastní život nesmyslnou chybou. Ale protože není povinen stanovit min. základ daně, společnému zdanění nic nebrání. Budou ale pak mít nárok na bonusy?? Nerada bych něco opomněla a už mám taky nárok blbnout :-)) myslím.
Moc díky za snahu