Re: Jak vypočítat spotřebu PHM?
podle pokynu D-306.......29,82Kč.....tzn.2,296Kč/km a ktomu + 3,8=6,09Kč....6Kč/km
Strašně moc děkuji, našla jsem také kalkulačku na Finance.cz,kde to skvěle vypočítá samo.
S Finančním úřadem nemám žádné zkušenosti a chci mít vše bez problémů. Nerozumím ale ještě tomu,jak mám mít správně pro ně zaevidované ujeté km. Stačí si vést knihu jízd,kam jsem jezdila denně a kolik km? Paragony z nakoupených PHM jsem neukládala.To už je opravdu poslední otázka. děkuji
Stačí véstpřesně knihu jízd /odkud, kam a s kým jsem jednala/, nejlépe s programem, kde je i přímo výpočet, pak nemusíte dokládat žádné paragony. Ale pozor, používá-li i váš manžel auto k podnikání, bylo by lépe, abyste si vykazovala, jeden den cesty vy a druhý den on. Takhle budete asi těžko dokazovat FÚ, že dopoledne jste jela vy a odpoledne on.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 3. 2007 18:56
Jak si mám vypočítat nejlépe spotřebu PHM pro vyúčtování daně (výdaje). Do 6/06 jsem byla zaměstnána,pak začala podnikat. K podnikání jsem měla vypůjčené auto manžela,který zaplatil Silniční daň. Jezdila jsem stále jednu trasu od pondělí do pátku 50km/den. Jakou výpočet použít?? Moc děkuji