Re: Zníženie dane - slovenský občan
Ja by som si skôr myslela, že si môže podať daňové priznanie v ČR, a nakoľko tu pracoval ako zamestnanec iba
3 mesiace a keby si mohol uplatniť zľavu na dani podľa uvedeného paragrafu /nikde som nenašla obmedzenie iba v prípade, že daňovník je poberateľom starobného dôchodku u ostatných písmen uvedeného paragrafu je obmedzenie pre daňových nerezidentov výškou príjmu t.j. 90 % celosvetových príjmov musí byť z ČR, ale pri písmene a to tak nie je/, vychádza mi, že daň zaplatenú v ČR by mu vrátili a na Slovensku podá daňové priznanie z celosvetových príjmov, t.j. i z ČR.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 3. 2007 19:55
Dobrý večer, prosím o radu na následovnú otázku: Slovenský občan /daňový rezident SR/ pracoval 3 mesiace v ČR. Môže si podať daňové priznanie v ČR a uplatniť si zníženie dane podľa paragrafu 35ba ods. 1a/ t.j. vo výške 7 200 Kč? Za odpoveď ďakujem.