Re: Zapsala jsem omylem 1 fakturu 2x
Já bych udělala dodatečné přiznání, kde bych částky vymínusovala a zaplatila DPH.
Re: Zapsala jsem omylem 1 fakturu 2x
Petro, nejdříve píšete "když o tom majitel firmy nevěděl"
a teď zase " jenže to vedení nechce dovolit" Takže když to nechce dovolit, tak o tom už ví, ne? :-)
Jinak samozřejmě postih ze strany FÚ být může, protože tyto opravy lze provádět jen dodatečným daňovým přiznáním. Nelze to nějak později "odmínusovat" nebo tak něco. Pokud se "přiznáte" sami, doměří vám daleko menší penále než když na to přijde kontrola. Při kontrole se jednak doměřuje vyšší penále a jednak by to bylo za delší dobu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 3. 2007 8:48
Loni jsem omylem zapsala 1 přijatou fakturu 2x, tzn., že jsem ji 2x uplatnila v přiznání k DPH. Aby se ten omyl "vynuloval", fiktivně jsem vystavila fakturu na stejnou částku. Stačí, když vystavím potvrzení o tomto omylu? Nehrozí mi jako účetní nějaký postih ze strany FÚ, když o tom majitel firmy nevěděl?
Děkuji za radu.