Re: Výdaje % - SPP, ZPP, sklad
Ještě ujištění nějak už mi to nepálí při uplatňování výdajů % z příjmů do příjmů zahrnuji jen pohledávky které mi byly v roce 2006 zaplaceny.
Do příjmů jen skutečně zaplacené.
Přehledy místo ztracených poukázek na platby bych se použít neodvážila, může se to dost lišit. Takové bordeláře mám moc ráda... V nejhorším bych s ním sepsala jak co skutečně platil, třeba i podle těch přehledů, jestli si to pamatuje, nechala si to od něj podepsat s tím, že musí počítat s případným prokazováním.
Sklad při obchodování s motorovými vozidly bych se tedy neodvážila nevést. Jana F.
>>>>>Dobrý den prosím o radu, FO uplatnuje výdaje % z
>>>>>příjmů, jelikož ztratil ústřižky od zaplaceného ZP,
>>>>>SP
>>>>>můžu
>>>>>použít přehled předpisů a plateb od zdravotního a
>>>>>sociálního, které chodí, nebo nelze?
>>>>>Má ŽL na maloobchod s mot. vozidly a jejich
>>>>>příslušenstvím a ŽL na výrobu, instalaci a opravy el.
>>>>>strojů a
>>>>>přístrojů - musí vést nějaký sklad při uplatňování
>>>>>výdajů %?
>>>>
>>>>Přehledy předpisů může použit mám to ověřené od
>>>>daň.poradce
>>>>Sklad vést nemusí
>>>****Děkuji za odpověď
>>
>>Ještě ujištění nějak už mi to nepálí při uplatňování
>>výdajů % z příjmů do příjmů zahrnuji jen pohledávky
>>které mi byly v roce 2006 zaplaceny.
>***********
>Do příjmů jen skutečně zaplacené.
>Přehledy místo ztracených poukázek na platby bych se
>použít neodvážila, může se to dost lišit. Takové
>bordeláře mám moc ráda... V nejhorším bych s ním sepsala jak
>co skutečně platil, třeba i podle těch přehledů,
>jestli si to pamatuje, nechala si to od něj podepsat s tím,
>že musí počítat s případným prokazováním.
Jani, tady asi byla řeč o přehledech, které posílá sociálka začátkem roku. Jmenuje se to tuším Inventura pohledávek k ... a mohly by postačit (poplatník určitě nepoztrácel všechny útržky složenek).
>Sklad při obchodování s motorovými vozidly bych se
>tedy neodvážila nevést. Jana F.
>*****************
Zdeno vím, o jakých přehledech byla řeč. Jenže tam se vždycky nepíší přímo platby, ale může tam být započítaný i přeplatek z minulých let. Případně platba v lednu v dalším roce, nevím přesně dokdy, se tam započítá taky. Takže teoreticky může mít celý rok zaplacený a nezaplatit v tom roce ani korunu :-). Prostě jsou to dvě různé věci - skutečně zaplacené a započtené podle přehledu. Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 3. 2007 13:10
Dobrý den prosím o radu, FO uplatnuje výdaje % z příjmů, jelikož ztratil ústřižky od zaplaceného ZP, SP můžu použít přehled předpisů a plateb od zdravotního a sociálního, které chodí, nebo nelze?
Má ŽL na maloobchod s mot. vozidly a jejich příslušenstvím a ŽL na výrobu, instalaci a opravy el. strojů a přístrojů - musí vést nějaký sklad při uplatňování výdajů %?