Re: Příjmy z ÚP - ano či ne?
Taky jsem ten případ. Jsem OSVČ a dostal jsem dotaci na rozjezd podnikání (ve smlouvě specifikováno jako vytroření společ.účelného místa pro OSVČ). Musel jsem úřadu doloži doklady, že jsem za dotaci nakoupil věci do podnikání. A teď do daň přiznání to dávám jako součást příjmů. A faktury za nakoupené věci jsou součástí výdajů. Obojí samozřejně daňové. Ještě jsem se dočetl o druhém případu dotace, a to kdyby ta dotace byla určena na pořízení majetku (muselo by to být ve smlouvě s ÚP), snížila by se o dotaci pořizovací cena majetku. Přeji pěkný den. Tom
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 3. 2007 14:21
Muze mi tady nekdo na 100% napsat, ze se skutecne prijmy z ÚP nezapocitavaji do prijmu (v radku 1 podle par.6?) Hledala jsem ve starsich prispevcich a nekde jsem nasla ze ne, ze se nezdanuji, ale nasla jsem jednou ze ano...tak a ted si mam vybrat ze? :-)