Re: Záloha zaplacená ČEZu a DPH!
Součástí roční faktuy za elektřinu od ČEZu byl platební kalendář s rozepsanými zálohami. Na druhé straně je pak napsána následující věta "Informace pro plátce DPH: Odpočet daně na základě tohoto daňového dokladu lze uplatnit pouze v případě zaplacení částky uvedené v rozpisu plateb." Přeji pěkný den a děkuji za příjemnou odpověď Zuzíkovi ;-) Jiřina
A jak je to v případě, když nejdřív posílají platební kalendář - daňový doklad a následně zaplatíme zálohu z účtu. To DPH si máme uplatnit tedy až dnem zaplacení z našeho účtu? Já to asi dělala na základě toho daň. dokladu, takže to mám špatně. Díky za odpověď P.
Pokud jste je nějakým násilím donutili, aby Vám posílali daň.doklad, tak na něm budete mít stejně pro účely DPH datum přijetí platby a toto datum bude úplně shodné s datem, kdy byste si mohla uplatnit DPH dle daň.kalendáře. Dle mého názoru se nic neděje, uplatňujete podle daňového dokladu a basta fidli.
Daň. kalendář je daňovým dokladem a na rozdíl od splátkového kalendáře můžete podle něj DPH uplatnit až ke dni úhrady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 3. 2007 18:23
Dobrý podvečer, v lednu jsme zaplatili ČEZu zálohu na energii. Dnes jsem si všimla, že jsem si uvědomila, že na splátkovém kalendáři je napsáno, že DPH se přiznává ke dni zaplacení zálohy. Loni jsem to účtovala zálohově celý rok a až při konečném vyúčtování zdanila. Letos jsem to chtěla mít správně, ale zálohu jsem zapomněla do lednového přiznání k DPH zahrnout. Mohu to udělat teď v únoru nebo musím podávat dodatečné daň.přiznání za leden...
...že nemusííííím! :-( Jiřina