Re: exekuce - prosím o kontrolu výpočtu!
Jestliže je zbytek čisté mzdy po odečtení nezabavitelné částky menší než 5785 Kč, vypočítáte 1/3 rovnou z toho zbytku. Ten zaokrouhlíte směrem dolů na částku dělitelnou třemi - tedy na 3729 Kč, a z toho jedna třetina činí 1243 Kč. První třetinu srazíte na nepřednostní pohledávku, která vám došla první, druhou použijete na tu přednostní. Třetí třetina zůstává vždy povinnému.
Re: exekuce - prosím o kontrolu výpočtu!
Děkuju za poklonu - naši zaměstnanci mě svým postojem ke svým dluhům nutí k tomu, abych si to srážení opravdu perfektně nacvičila :-)). Teď mám jednoho rekordmana - ten má exekucí celkem třináct...
Mějte se hezky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 3. 2007 7:12
svobodný zaměstnanec bez vyživovací povinnosti, čistá mzda 7587 Kč. Má 4 exekuce, z toho jednu přednostní, ale doručena byla jako poslední.
Počítám takto: 7587-3857=3730, což je míň než 5785, takže nad 5785 nesrážím nic. 1/3 ze zaokr. 5785 je 1928. Tak mu mám srazit
1978 na přednostní pohledávku a 1978 na tu první nepřednostní?
Nebo jenom 1928 na přednostní? Nebo je to jinak? Poraďte, jak to je správně. Díky moc.