Exekuce - prosím o kontrolu výpočtu!!!!!

• (neregistrovaný)

8. 3. 2007 7:12

svobodný zaměstnanec bez vyživovací povinnosti, čistá mzda 7587 Kč. Má 4 exekuce, z toho jednu přednostní, ale doručena byla jako poslední.
    Počítám takto: 7587-3857=3730, což je míň než 5785, takže nad 5785 nesrážím nic. 1/3 ze zaokr. 5785 je 1928. Tak mu mám srazit
    1978 na přednostní pohledávku a 1978 na tu první nepřednostní?
    Nebo jenom 1928 na přednostní? Nebo je to jinak? Poraďte, jak to je správně. Díky moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 3. 2007 7:41

Anna (neregistrovaný)

Re: exekuce - prosím o kontrolu výpočtu!
      Jestliže je zbytek čisté mzdy po odečtení nezabavitelné částky menší než 5785 Kč, vypočítáte 1/3 rovnou z toho zbytku. Ten zaokrouhlíte směrem dolů na částku dělitelnou třemi - tedy na 3729 Kč, a z toho jedna třetina činí 1243 Kč. První třetinu srazíte na nepřednostní pohledávku, která vám došla první, druhou použijete na tu přednostní. Třetí třetina zůstává vždy povinnému.

• 8. 3. 2007 7:58

jarka (neregistrovaný)

Aničko, moc děkuju, jsem ráda, že jste mi pomohla zrovna Vy. Z diskuzí jsem zjistila, že máte o exekucích nejlepší přehled a umíte to vysvětlit. Dělám exekuci prvně a ten dáreček jich má hned 5 !!!!!!

• 8. 3. 2007 10:04

Anna (neregistrovaný)

Děkuju za poklonu - naši zaměstnanci mě svým postojem ke svým dluhům nutí k tomu, abych si to srážení opravdu perfektně nacvičila :-)). Teď mám jednoho rekordmana - ten má exekucí celkem třináct...
      Mějte se hezky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).