Průměrný výdělek-počítat už v 1.měs. PP?

• (neregistrovaný)

8. 3. 2007 10:49

Dobrý den, nikde nemůžu najít, jestli se po 1.1.2007 musí zjišťovat prům. výdělek v měsíci nástupu do PP.
    Zaměstnanec nastoupil do PP 1.2.2007. Má hodinovou mzdu. Ve mzdě za únor měl přesčasy i příplatky za noční a so+ne. S jakým průměrem mu mám počítat ty příplatky? Mám stanovit pravděpodobný výdělek nebo mám ty první 2 měsíce (únor+březen) počítat s hodinovým výdělkem? A musí se prům. výdělek během 1 čtvrtletí (po nástupu do PP) přepočítávat nebo mu nechat stejnou částku po celou dobu toho čtvrtletí?
    Děkuji, mám v tom chaos.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 3. 2007 10:59

(neregistrovaný)

Re: průměrný výdělek-počítat už v 1.měs.
      stanovte pravděpodobný výdělek..a nebo porovnejte s někým, kdo má stejný přibližně stejný výdělek ..po skončení I.Q průměr přepočítáte....ten se přepočítává za každý skončený Q

• 8. 3. 2007 11:05

Martin (neregistrovaný)

díky za odpověď. Takže je to stejné jako před r. 2007, že?
      A průměr během toho 1.Q se přepočítává nebo stanovím na začátku Q pravděpodobný průměr a ten bude platit po celou dobu (první 3 měsíce)?

• 8. 3. 2007 11:09

JiřinaH. (neregistrovaný)

Budete počítat pravděpodobný výdělek v únoru ( ten,kterého by dosáhl,kdyby odpracoval 21 směn) a použijete ho pro výpočet příplatků v únoru. Par.355 nového ZP.
      Můžete zvolit oba způsoby, jednou použitý používat celé čtvrtletí
      nebo přepočítávat( II+ III) - není dáno jako dosud. Záleží na tom, zda to máte určené ve vnitřním předpisu nebo ne. Postupuje se tak, aby zaměstnanec nebyl zvýhodněn ani poškozen.

• 8. 3. 2007 11:15

Martin (neregistrovaný)

Moc Vám děkuji za vysvětlení!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).