Re: Fakturace v syst.reverse charge
Český správce daně Vás může postihnout jen za to, že daň. doklad neměl náležitosti stanovené zákonem. Pochybuju, že bude někdo zjišťovat, jestli to příjemce zdanil.
V praxi to vypadá tak, že příjemce služby se bude řídít vlastním zákonem o DPH. Odkazu na ustanovení českého zákona stejně nerozumí. Můžu Vám říci, že na málokteré přijaté faktuře za služby z EU je uveden nějaký odkaz na místní zákon nebo direktivu EU, a neznamená to, žebychom z toho důvodu tyto služby u nás nezdaňovali. Tohle jsou jenom moje postřehy z praxe, možná že někdo má jinou zkušenost . :-))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 3. 2007 14:08
Dobrý den,
fakturovala jsem za službu pro zadavatele EUDIČ. Částku jsem uvedla bez daně. Nenapsala jsem tam však odkaz na příslušný §, a větu o tom že je povinen daň vypočítat a odvést ve své zemi. Je to již dávno, proto oprava už není možná. Ráda bych se proto zeptala, zdali to může mít pro mě nějaký důsledek nebo penále, např. v případě, kdyby příjemce faktury daň nevypočítal a neodvedl.
Děkuji za odpověď