Re: Krácení dovolené při nemoci ve výp.l
Za každých 21 odprac. dní máte nárok na 1/12.Když budete pracovat do konce března, máte nárok na 3/12, tj. 5 dní při celkovém nároku 20 dní za rok nebo 6 dní při nároku 25 dní za rok. Krátí se až za prvních 100 promaroděných prac. dní o 1/12.
Re: Krácení dovolené při nemoci ve výp.l
Pokud splníte v r.2007 podmínku odpracování 60 dnů do konce března ( bez nemoci 65 dnů) vznikne Vám alikotní část z roční dovolené ve výši 5 dnů.Budete-li však např. nemocná, a ke splnění alespoň 60 dnů nedojde, pak teprve budet mít dovolenou za každých 21 odpr. dnů, rozhodně to však již nemusí vyjít na 5 dnů, přestože se krátí až za 100 dnů nemoci a více.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2007 7:30
K 31.1.07 jsem dala výpověď.Můj pracovní poměr končí 31.3.07, jaký mám nárok na dovolenou za rok 2007, krátí se mi tento pokud ještě do konce března onemocním? Za rok 2006 už mám všechnu dovolenou vyčerpanou. Děkuji za odpověď