Re: pokladni doklady jak vedete?
>jak vedete pokladnu? vypisujete opravdu každy vydajovy
>pokl.doklad k účtenkám? mam plno malých drobných
>nákupu,různé firmy,různe materialy a datumy a známý to lepí
>vždy jednotlive na papir A4 a vypíše k tomu pokladní
>doklad,ja to nevypisuji,jen je lepim vedle
>sebe,sestupne dle data a píšu pak čísla dokladu na učtenky,prosím
>o nazory,jak to vedete jinde? a musí být ty
>výdaj.doklady vypsane?
>dekuji všem za nazory Ptáte se na názory- můj je ten, že doklady mají být vypsány, ikdyž třeba jeden výdajový na několik podkladů, příjmový na úhradu více FAV apod. Je tam prostor pro účtování, podpisy, datum zaúčt, apod. číslo dokladu. - to je ode mne názor. Jinak já jich nelepím, vkládám je do udělaných hřbetů z papíru (sešiji,) dá se v nich listovat, zatím jsem se sešla jen s kladnými ohlasy.
Také nevypisuji výdajové doklady, lepím přímo účtenky a na účtenky napíšu číslo dokladu. Při kontrole na FÚ neměli výhrady.
Dělala jsem obě možnosti. V jedné firmě jsme nalepili účtenky
a k nim vypsali hromadný výdejový doklad - ale to nělo opodstatnění v tom, že kdo to platil podepisoval příjem peněz. Nyní lepíme účtenky a každá jednotlivě má číslo a není výdejový doklad - zatím nikdo neříkal,že by to vadilo ?
1. výdajové doklady za měsíc nalepím na A4, přidám součet z kalkulačky a na celkovou čásku vyhotovím výdajový doklad
2. výdajové doklady za měsíc sepsat na soupis (klient má formulář v PC), přidat součet z kalkulačky a doklady uložit do obálky, která je přílohou soupisu. Na celkovou částku vyhotovím výdajový doklad.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2007 12:11
jak vedete pokladnu? vypisujete opravdu každy vydajovy pokl.doklad k účtenkám? mam plno malých drobných nákupu,různé firmy,různe materialy a datumy a známý to lepí vždy jednotlive na papir A4 a vypíše k tomu pokladní doklad,ja to nevypisuji,jen je lepim vedle sebe,sestupne dle data a píšu pak čísla dokladu na učtenky,prosím o nazory,jak to vedete jinde? a musí být ty výdaj.doklady vypsane?
dekuji všem za nazory