Jaký ŽL-Kdo poradí

• (neregistrovaný)

9. 3. 2007 15:02

Prosím o radu,podnikám ve správě a údržbě nemovitostí a nakupuji hygienický systém,který dodávam zákazníkovi a cenu za nákup mu nafakturuji nepřirážím zádné procento na víc.Jaký mám mít ŽL zrušila jsem totiž ŽL na obchodní činnost a teď si nejsem jistá zda jsem neudělala chybu.Děkuji všem za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 3. 2007 15:41

pája (neregistrovaný)

Re: Jaký ŽL-Kdo poradí
      podle mne udělala, protože byť nic nepřirážíte k ceně, tak je to součást smluvených služeb a jsem přesvědčen, že ho musíte mít. Znám tento problém z praxe.

• 9. 3. 2007 17:14

ZdenaR (neregistrovaný)

Nevím, co je to hygienický systém. Ale jestli paní Zdena něco nakoupí a prodá to v nezměněném stavu, pak by měla mít ŽL na nákup a prodej. Kdyby dodávka systému byla pouze součástí smluvených služeb, pak by to snad šlo zahrnout do fa za služby - bez specifikace.

• 10. 3. 2007 11:58

Zdena (neregistrovaný)

Ve smlouvě o dílo máme ukotvené,že se tato služba bude dělat ale bude se to fakturovat dle skutecne spotreby...hygienicky system je že pro zákazníka nakupuji mydla,toal,pap,papírové ručníky apod.Takže bych měla si znovu udělat ŽL na nákup a prodej?

• 10. 3. 2007 13:38

pája (neregistrovaný)

Dnes je to volná živnost č.73. dle NV 140/2000 Sb. velkoobchod, stačí ji ohlásit a je to v pořádku, ŽL Vám vydají rychle.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).