Úroky z hypotečního úvěru-prosím!!!!

• (neregistrovaný)

10. 3. 2007 10:20

Hypoeční úvěr pořízen v dubnu 2006. Banka poslala potvrzení na odečet úroků. byt ještě není dostavem. Kolaudace asi v květnu 2007
    Dala jsem účetní podklady na zpracování daň přiznání a ta mi řekla, že mi úroky odečíst nemůže, že tam nemám trvalé bydliště. odkazovala se na pararaf 15(3a4). Byt ještě není postaven a tudíž tam nemohu bydlet. Jak to tedy je?
    předem moc děkuji všem na odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2007 11:08

ZB (neregistrovaný)

Re: úroky z hypotečního úvěru-prosím!!!!
      Pokud je předmětem výstavba, musíte být vlastníkem a po kolaudaci užívat k trvalému bydlení ( nerovná se trvalé bydliště ). Vlastníkem budete až po zápisu do katastru, do té doby si nemůžete v přiznání úroky uplatnit

• 10. 3. 2007 11:14

LeaX (neregistrovaný)

Máte smlouvu o výstavbě nebo kupní smlouvu s investorem?
      Pokud jde o výstavbu, doklady dle § 38l/1/b+c (stavební povolení, následně po kolaudaci výpis z listu vlastnictví). Rozhodující je, zda jste po dobu výstavby vlastníkem předmětné nemovitosti (do KN se zapisuje i rozestavěná stavba), podmínka bydlení vymezených osob v roce nabytí právní moci kol. rozhodnutí.

• 10. 3. 2007 12:01

xy (neregistrovaný)

xxx
      pokud vám nezohlednila v RZD MÚ tuto hypotéku, můžete podat daň.přiznání na FÚ sama (od MÚ si vyžádejte potvrzení o zdan.příjmech, kde MÚ napíše mj. částku daně, kterou Vám již vrátila) - oni rozhodnou, zda Vám tyto úroky uznají nebo ne (popř. Vám přeplatek na dani vrátí)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).