Re: výdaje %
paní Zdeno,teď vám nerozumím.Ten odkaz je na odpisové skupiny a tam tato živnost určitě je,ale bavíme se o uplatnění v% ze živnosti a ne o odpisové skupině.Jděte na hl.stránku business a vpravo do VYHLEDEJ si dejte odkaz ŘEMESLNÉ ŽIVNOSTI a potom se dívejte na část A i B.Nikde to tam nenajdete.
Já podle živnostňáku dělala za rok 2005 na stavební dokončovací práce a to bylo 50% .Letos jsem toho stejného člověka zpracovávala znovu na stejný živ.list(ještě si ho neobnovil)Asi mám více štěstí než rozumu-je plátcem minimálního zákl.daně.Máte pravdu,ale obhajovala jsem to slušně,bez ironie i vy to někdy zkuste.
Ano,ale ve STAVEBNICTVÍ je jen zednictví,tesařství,pokrývačství,klempířství,štukatérství,podlahářství,izolatérství,kominictví,vodoinstalatérství,topenářství,montáž suchých staveb a kamnářství.Toť vše.Zavolejte si na příslušný FÚ a zeptejte se.V dnešní době se s nimi dá mluvit.Také bych ráda živnostníkovi odepsala více %,ale nejde to:=)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 3. 2007 15:12
Jsem malíř - natěrač, jaké procento z příjmů si mohu uplatnit jako výdaj do daňového přizání?