Pokud jste si na ŽÚ nahlásil provozovnu, měl byste ji mít zkolaudovanou k daným živnostem. Pro kolaudaci podnikatelské dílny budete potřebovat stanovisko požárníku, IBP, Hygieny, sousedů popř. dalších zúčastněných osob. Přesnější informace dostanete na místně příslušném stavebním úřadě.
Ale o provozovnách se tady toho napsalo snad už dost. Stačí jen pohledat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 1. 2011 8:02
Dobrý den, zřídil jsem si živnost zámečnictví, nástrojářství, dále obchod prodej atd. jako provozovnu jsem nahlásil místo bydliště tj. rodinný dům v místě "provozovny" (momentálně ani nedisponuji žádnými výrobními prostředky) budu pouze překládat a rozesílat hotové na zakazku vyrobené kovové výrobky a bude sloužit jako místo podnikání - další "zámečnické" práce budou realizovány jako výjezdní, veškeré event. "výrobní" operace budu zadávat externě - zajímá mně jako co mám stavebnímu úřadu provozovnu nahlásit a jaké KONKRÉTNÍ podmínky musím splňovat- zejména z praktického pohledu (vyčlenit místnost. která by sloužila jako malý sklad a k balení výrobku- co ta musí splňovat atd.)
- Výhledově mně dále zajímá co musí splňovat malá zámečnická/nástrojářská dílna která by již byla výrobní a kde bych vyráběl sám díly které teď pouze zadávám
- Zajímá mně také jak probíhá kontrola a schvalování takové provozovny
Děkuji