Nájemní sml - BYT

• (neregistrovaný)

11. 3. 2007 0:22

Není to dotaz daňový, ale snad si někdo najde čas mi poradit. jE NĚKDE DEFINOVÁNO, CO JSOU BĚŽNá ÚDRŽBA? pOKUD MI PRASKNE VODA V BYTĚ - MUSÍM TO OPRAVIT NA VLASTNÍ NÁKLADY (KDYŽ JSEM NÁJEMNÍK)? jE BěŽNÉ NECHAT PŘEPSAT ELEKTROMĚR A PLYNOMĚR NA NáJEMNÍKA? NENÍ STANDARDNÍ ŘEŠENÍ PLATIT ZÁLOHU A VYÚČTOVÁNÍ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 3. 2007 0:32

Pavel (neregistrovaný)

Re: nájemní sml - BYT
      Kdo hradí drobné opravy v bytě je uvedeno v nařízení vlády č. 258/1995.

U dlouhodobých nájmů je podle mého názoru standardní, aby elektroměr a plynoměr byl na nájemníka.

Hezký večer

• 11. 3. 2007 0:39

?? (neregistrovaný)

DĚKUJI ZA REAKCI A POMOC. ...ALE JDE O 1ROK, NENI TO NEPRAKTICKE - NEŽ SE TO ZAREGISTRUJE A ODHLASI....(jSEM VE FAZI PODEPISOVANI SML.)
      mAM V POPLATKU ZA SLUŽBY UVEDENE VODNE, ALE NE STOČNE - DIVNÁ VĚC,NE? PRO PRIPAD, ZE UZ SPITE, TAK DOBROU NOC A SLADKE SNY.

• 11. 3. 2007 19:23

Jana S. (neregistrovaný)

Z pohledu nájemníka Vás chápu, je to krátká doba vše přehlašovat. Ale z pohledu pronajímatele zase chápu jeho. Moje známá pronajímá byt, dokonce je to dlouhodobý pronájem, ale platí všechny poplatky za nájemníky, to je el., vodu atd. a je to dost problém od nich potom doplatky dostat. Nájem sice platěj, ale el.atd to už se jim nechce i když to evidentně nespotřeboval nikdo jiný.
      Zdravím a přeji správné rozhodnutí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).