Re: Roční zúčtování - vyšel nedoplatek.
Dle mého názoru tam bude někde chyba. Jelikož se základ daně v jednotlivých měsících zaokrouhluje nahoru a při ročním zúčtování dolů, zaměstnanci nikdy nemůže vzniknout nedoplatek, pokud si dává vyúčtování daně. U společného zdanění manželů ano.
U dohod o provedeni prace mel zalohovou dan.
Pokud měl příjmy z dohod souběžně s prac.poměrem, nemůžete provést roční zúčtování - DP musí poplatník podat sám. A k tomu nedoplatku, ten při příjmu z dohod, které se zdaňují záloh.daní vzniknout může a s největší pravděpodobností vznikne - přečtěte zde:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=292032
Damy, dekuji moc za rady, ja si vubec neuvedomila, ze ty dohody mel i u ninych zamestnavatelu, tudiz mu nejsem povinna delat rocni zuctovani dane. Vyplnim mu klasicky danove priznani, protoze vim, ze si s tim ten zamestnanec asi nebude vedet rady. Jeste jednou diky moc. Ja jsem si to vubec neuvedomila :-).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 3. 2007 10:04
Chtela jsem se zeptat, zamestnanci jsem delala rocni vyuctovani dane a jelikoz mel behem roku nekolik dohod o provedeni prace, tak mu asi timto vznikl nedoplatek na danich. Mohu mu tu castku vzit z vyplaty? Nepotrebuji od neho nejaky souhlas, ze se srazkou souhlasi?
Dikuji za Vase nazory.