Re: Špatná faktura
Takže platí jen jedna faktura, ta druhá byla přepsaná tou správnou nebo platí obě dvě?
Je možné udělat dodatečné dph, kde vyčíslíte rozdíl mezi odvedeným dph a tím,co mělo být odvedeno.Napište k tomu průvodní dopis a dejte tam i kopii dokladu,kterého se to týká.
Když pominu celou tu podivnost s vystavenými dvěma fakturami ( mimochodem, co se stalo s tou stotisícovou ?), pak musíte provést opravu zaúčtování a zaúčtovat tu správnou fakturu na 14 tis.kč. Buď opravíte přímo v zaúčtování nebo musíte provést storno zaúčtování a nové zaúčtování vše do prosince. první možnost je každopádně lepší, zbytečně by se pozastavovalo na tím proč a nač.
No tak ale každopádně musíte udělat dodatečné přiznání k DPH,pokud jim ovšem nechcete nechat rozdíl v DPH,který mezi těma dvěma fakturama je.
Já mám taky takové majitele ve firmě,stalo se jednou,že si něco vystavili ve svém programu,mně se ta oprava nedostala a až při zaplacení na účet zjišťuju, že je faktrua na jinou částku.Od té doby chci po něm sjetinu faktur vydaných za dané období.Jinak budete totiž vždy blbá VY,protože jste si to měla pohlídat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 3. 2007 20:01
Dobry den,zjistila jsem v lednu v ucetnictvi za prosinec, ze kolega vystavil (aniz by mi ji predal ) pod stejnym cislem v prosinci jinou fakturu, a to jeste pro uplne jinou firmu nez nam zauctovala p. ucetni. Co s tim, poradte prosim, mame ji v ucetnictvi jen my, ta spravna nam v ucetnictvi chybi. Zauctovana je na cca 100000, ta spravna a zaplacena na cca 14000.