Příspěvek na penzijní připojištění

• (neregistrovaný)

11. 3. 2007 21:51

Jako firma přispíváme zaměstnancům na penzijní pojištění 3% z vyměřovacího základu pro pojistné na sociální zabezpečení. Příspěvek posíláme přímo na penzijní fond. Nevím ale, zda je náš postup správný - z mezd 12/2006 odvádíme příspěvek v lednu, z mezd 1/2007 v únoru...atd. Tedy vždy až následující měsíc, po zjištění skutečného vyměřovacího základu. Pokud je někdo celý měsíc nemocný, neposíláme nic.
    Jak je to ale se zdaněním? Nevím jak to počítat, jestli odvody v lednu nejsou brány jako lednové, i když jsou počítány z prosincové mzdy a rovněž takto zúčtovány... Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 3. 2007 12:45

Lída (neregistrovaný)

Re: Příspěvek na penzijní připojištění
      Nejsem si jistá je jestli je to dobře, ale já bych vzala co bylo skutečně odesláno v roce např.2006 , spočítala pro kontrolu 3% ze základu r.2006 (u jednotlivých pracovníků) a kolik mi vyjde, to bych nechala v DU nákladech. S účty překlenovacími v tomto okruhu nepracuji (s 3xx). Ale jestli je to dobře ? Ozve se ještě někdo?

• 12. 3. 2007 20:23

Monika (neregistrovaný)

A jak je to s tím, když je někdo celý měsíc nemocný? Četla jsem tady na diskuzi, že musí být nějaký minimální příspěvek.

• 13. 3. 2007 18:45

ZdenaR (neregistrovaný)

Pokud je celý měsíc nemocný, tak raději neposílejte nic. Museli byste mu přidanit DzP (příjem nad 5% vyměř.základu pro SP není osovobozen) a od r. 2007 nově ještě odvést ZP a SP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).