Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 3. 2007 17:44
Prosím o pomoc,bylo mi od Vás porazeno a já to použila,ale neustále to všude nějak hledám a nenacházím,až teď mě Vám napadlo napsat,protože jsem zjistila,že jste zde často,poradíte mi,kde bych k tomu vzala nějaké odvolávky?Děkuji moc
Strojně technologické zařízení plynové kotelny, pokud je samostatným dlouhodobým hmotným majetkem, může být klasifikováno dvojím způsobem:
- zařízení, které vyrábí páru nebo přehřátou vodu - SKP 28.30.11, tj. 3. OS
- zařízení, které vyrábí teplou vodu - SKP 28.22.12 - není uvedeno v příloze č. 1 k ZDP, tzn. 2. OS
Technologické zařízení kotelny bude samostatným majetkem tehdy, pokud je zabudováno v samostatném stavebním díle energetickém - např. kotelna, výtopna. Taktéž jde o samostatný majetek tehdy, pokud slouží pro technologické účely, ne pro vytápění stavebních děl.
Pokud je technologické zařízení plynové kotelny zabudováno ve stavebním díle, pro jehož vytápění slouží nebo je vybudováno ve stavebním díle pro jehož vytápění slouží a zároveň vytápí i další objekty, pak není samostatným majetkem, ale součástí stavebního díla (TZ).