Re: Pronájem bytu
Zálohy na služby není fond oprav. To si myslím je něco jiného. Veškeré zálohy na služby, pokud je pak zúčtováváte, nesmíte zahrnout do příjmů a jejich platby nezahrnujete do svých výdajů. Váš příjem je čistý nájem, tj. těch 1500,-. Výdej je ve Vašem uvedeném případě 0,-.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 3. 2007 11:22
Dobrý den,
prosím o radu. Pronajala jsem byt v osobním vlastnictví. Nájemce mi platí nájem, který se skládá ze záloh na vodné a stočné, záloh na plyn, záloh na služby (fond oprav) a pak samotného nájemného. Zálohy jsou stanoveny ve stejné výši, v jaké je platím já sdružení.
Příjmy budu zdaňovat dle §9 a výdaje budu uplatňovat dle skutečnosti. (je pro mě výhodnější než 30%). Můžu si uplatňovat i zálohy na služby, což je fond oprav? Nebo ne, a jen je zdaní jejich příjem?
Př.:
Příjem: záloha na vodu 100,-, záloha na plyn 500,-, záloha na služby 1000,-, nájem 1500,-
Výdej: záloha na vodu 100,-, záloha na plyn 500,-, záloha na služby 1000,-
základ ke zdanění 1.500,-
Děkuji.