Re: proplacení dovolené
To by mě také zajímalo, v kterém § je uvedeno, že nevzniká nárok na dovolenou ve zkušební době? V § 214 se řeší "dovolená za odpracované dny": za 21 odpracovaných dnů náleží dovolená za odpracované dny v délce 1/12 dovolené za kalendářní rok. Dovolenou můžete "proplatit" jen v případě skončení PP - § 222.
Nikde jsem se nedočetla, že by pro pracovní poměr ve zkušební době platil nějaký jiný §, ale ráda se nechám poučit, člověk nemůže vědět vše.
Re: proplacení dovolené
Díky moc všem za názory, jedná se o syna mého klienta, kterému zaměstnavatel dovolenou neproplatil a na poslední pásce mu tedy zůstaly 2 dny dovolené. Dneska tam jdou se zeptat s informací ode mne, že nárok má, ať se nedají. Až budu vědět jak dopadli, tak sem napíšu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 3. 2007 19:18
Má zaměstnanec právo na proplacení dovolené (2dny) při skončení PP ve zkušební lhůtě?