OT,exekuce,srážky ze mzdy

• (neregistrovaný)

13. 3. 2007 20:14

Strávila jsem nad počítáním srážek ze mzdy na základě exekučního příkazu a vyhledáváním potřebných postupů,sazeb apod. dle mého názoru docela dost drahoceného času (zvláště když vezmu v úvahu,že já NEJSEM TEN, kdo neplatí své závazky).A to, podotýkám, prozatím u jedinného zaměstnance, který nastoupil koncem roku 2006, prozatím u nás pracuje a čistou mzdu má každý měsíc v jiné výši. Vzhledem k tomu, že se opět změnilo životní minimum k 1.1.2007 a aby to nebylo tak nudné, tak i způsob vypočítávání srážek ze mzdy, tak mám docela napilno...(prozatím s jedním zaměstnancem). A to jsem dnes obdržela poštou další exekuční příkaz na téhož zaměstnance.Už se nemůžu dočkat dalšího počítání. Protože jsme malá firma, cca 5 zaměstnanců je to docela náročné na účetní,mzdovou, personalistku apod. v jedné osobě. Zajímalo by mě, zda má někdo z Vás recept na to, jak tuhle všechnu agendu zvládnout lehce a s úsměvem na rtu, aniž by člověk něměl pořád pocit, že něco opomenul. P.S. Příspěvky do diskuze jsou velmi vyčerpávající co do obsahu, škoda jen, že se odpovědi na daný dotaz často tak liší, že z toho nakonec není člověk vůbec v obraze.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 3. 2007 7:18

Blanka (neregistrovaný)

Re: OT,exekuce,srážky ze mzdy
      Paní Evelíno, Vaši zaneprázdněnost naprosto chápu, já mám stejnou vytíženost - ve smlouvě účetní, ale jsem i mzdová, materiálová, personalistka, sekretářka, provozní, a to vše ve firmě, která zaměstnává 15 lidí. Není to lehké, ale zvládnout se to dá. Co se týká exekucí - dost výživná chuťovka - mám takhle 4 zaměstnance, takže mi nezbývalo nic jiného, než výpočet pořádně nastudovat a teď je to brnkačka.
      Nezabavitelná částka od 1.1.2007 je 3.857,-, na další vyživovanou osobu 964,-. Částka, která je po odečtení nezabavitelné nad 5.785,- se strhává celá bez omezení a pak 1/3 nebo 2/3 (nepřednostní nebo přednostní pohledávka).
      Př.: čistá mzda 15.000,-, ženatý, 2 děti, přednostní pohledávka
      Nezabavitelná: 3857 + 964 +964 + 964´= 6749,-
      15000 - 6749 = 8251, 8251 - 5785 = 2466,-
      2/3 z 5785 = 3857,-
      Výše exekuce: 2466 + 3857 = 6323,- Kč.
      Doufám, že jsem Vám aspoň trochu pomohla, podle tohoto mustru snad spočítáte každou exekuci.

>

• 8. 5. 2007 21:46

zdenek (neregistrovaný)

Re: OT,exekuce,srážky ze mzdy
      To je super jednoduchý, ale jen pro upřesnění, když bude mít 10.000 čistého?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).