kdo má program účto?prosím lidičky
když napíši na řádek 27 0 měs. na řádku 28 je 56 508,-
1-10 měs. 56 436,-
11 měs. 40 500,-
12 měs. 0,-
Podle mého názoru by se to za každý měsíc nemoce mělo snižovat o 4 709,- viz pokyny.Je chyba ve mě nebo v programu.Přece když je člověk nemocen celý měsíc nemůže ušetřit pouhých 22,- nebo ano??????
Re: kdo má program účto?prosím lidičky
Přiznávám,že jsem se do toho pěkně zamotala,OSVČ byla nemocensky pojištěna,neměla ten měsíc povinnost platit zálohy.Ale když zadám na řádek 24 základ daně(příjmy minus výdaje).tak mi to tam odečítá za ten měsíc na řádku 28 pouhých 73,-.Nerozumím tomu podle mě by ten měsíc neměl platit.Mělo by se to snížit o ty čtyři tisíce.Nebo se to odvíjí podle částky na řádku 24? v pokynech to nepíšou.
paní Zdeno díky moc za odpovědi,jste fajn ženská
Přiznávám,že jsem se do toho pěkně zamotala,OSVČ byla nemocensky pojištěna,neměla ten měsíc povinnost platit zálohy.Ale když zadám na řádek 24 základ daně(příjmy minus výdaje).tak mi to tam odečítá za ten měsíc na řádku 28 pouhých 73,-.Nerozumím tomu podle mě by ten měsíc neměl platit.Mělo by se to snížit o ty čtyři tisíce.Nebo se to odvíjí podle částky na řádku 24? v pokynech to nepíšou.
paní Zdeno díky moc za odpovědi,jste fajn ženská
vy jste opravdu vtipálek,je mi jasné že je to velice důležitý řádek.ale nějak mi to hlava stále nepobírá.nešlo by to probrat mimo tyto skvělé diskuzní stránky,hrozně dlouho trvá než zjistím že jste mi odpověděla,mám pomalý internet a než se mi odpověď otevře je to celá věčnost.byla bych fakt ráda,děkuji můj mejl je vajva@seznam.cz,máte ICQ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 3. 2007 16:59
V programu na účto vyplňuji přehled na sociálku pro OSVČ = jeden celý kalendářní měsíc nemocen. Do řádku 25 dávám 12 měsíců, do řádku 25a 11 měsíců. Vůbec se ale nezmění výše pojistného, je to stejné jako když dám všude 12. Podle mého by se měla výše pojistného snížit o jeden měsíc nemoce.Se zdravotkou nemám problém,tam to jde krásně.V pokynech čtu,že se má částka
56 508,- snížít o 4 709,- za každý celý kalendářní měsíc v němž bylo nárok na nemocenské. Jak to mám udělat?
Díky za odpověď