Re: Dan z prijmu pri pozastaveni cinnost
sleva na poplatníka je vždy v plné výši, je to sleva, která se nerozpočítává na měsíce, pouze pokud je uplatňována v měsíční mzdě, ale v ročním zúčtování je vždy 7200,- nekrácená/ na tom právě vydělají studenti, občané,kteří jsou část roku na Úřadu práce atd.
Při pozastavení činnosti se počítá 9 měsíců pro minimální daň pokud jste ji nedosáhla v letošním roce za 9 měsíců činí 84700,-Kč
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 3. 2007 2:50
Dobry den necham se ptat na to, zda si muzu odecist celou slevu na dani na poplatnika 7200,-, kdyz jsem pozastavila cinnost koncem zari minuleho roku (to by bylo fajn)??? Jeste by me zajimalo, jak je to s minimalnim zakladem dane a naslednym placeni dane... Logicky by me prislo, ze minimalnim zakladem pro me bude jen pomerna cast z roku, kdy jsem podnikala, tzn. 9mesicu... preci po me panova "nahore" nemuzou chtit za cely rok... :o/ Bavim se o pripadu, kdy mam oficialne pozastavenou cinnost, toho casu jsem u protinozcu a budu beztak pod hranici minimalniho zakladu... ;o)
Dekuji vsem vseeeeem za rady Misa