Re: vyplacený daň.bonus v 11/2006
Provedete roční zúčtování záloh a dále podáte žádost na tiskopise 25 5246 vz.1 o poukázání chybějící částky vyplacené plátcem daně poplatníků na doplatku na daňovém bonusu z ročního zúčtování záloh a daňovém zvýhodnění.
Jinak je pravda, že si bonusy můžete odečíst kdykoliv, nejdéle do konce zdaňovacího obdobéí. Zdravím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 3. 2007 11:40
Prosím o radu,
v listopadové mzdě jsem zaměstnanci vyplatila měsíční daň.bonus z vlastních fin.prostředků.(přestože jsem si mohla o tuto částku snížit odvod záloh na daň- to jsem netušila)
V únoru při vyúčtování daně z příjmů ze záv.čin. mi pracovnice FÚ řekla,že si ho můžu odečíst kdykoli.Takže jsem to takto udělala i v lednu.Teď jsem se ale dočetla v zákoně z příjmů ,§35d ods.5,že jsem měla snížit odvod záloh na daň za příslušný kal.měsíc,nejdéle do konce zdaň.období.Co teď musím udělat,aby bylo vše správně a abych dostala daň.bonus vrácený.