Předání inventury účetní

• (neregistrovaný)

15. 3. 2007 17:29

Klient, který chodí jednou za rok s haldou neuspořádaných papírů, mě dorazil formou, jakou mi předal v odrbaném sešitě inventuru. Představte si několik stránek popsaných položkami takto:
    32 x 11,63 atd.
    Nevynásobené, nesečtené.
    Zřejmě si myslí, že od toho je účetní, aby mu to sečetla, ale mě to připadá jako bezohlednost, neuznalost toho, co pro něj vůbec dělám.
    Zajímá mě, co byste dělaly, kolegyně - sečetly si to samy? Jana F.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 3. 2007 22:21

Láďa (neregistrovaný)

Re: Předání inventury účetní
      Poslal bych ho do p....e a ať si ten bordel dělá sám, za to by mi ty nervy s papírama nestály. Opravdu si někteří klienti myslí, že jsme s prominutím onuce a jenom oni jsou ti správní podnikatelé. Vykašlete se na něj zavčas.

• 15. 3. 2007 22:41

Ivana (neregistrovaný)

Přesně tak, poslat ho pryč nebo mu říci, co Vám má předat za podklady a pokud nepředá, jeho problém. Musíte si zavčas udělat s klienty pořádek nebo Vám někteří přerostou přes hlavu tak jako mě. Ale už jsem se poučila a dělám s nima rázný pořádek. Sice mě to stojí mnoho sil, ale výsledek je úspěšný. Tak hodně štěstí:-)

• 15. 3. 2007 22:51

Jana F. (neregistrovaný)

Máte pravdu, Ivano, chce to předem říct, co mají předat. Jen že mě opravdu nenapadlo, když chci od nich inventuru, jim říkat, že to má být sečtené :-))) Jana F.

• 15. 3. 2007 22:48

Jana F. (neregistrovaný)

Láďo díky za podporu, potěšilo mě to :-). Já už jsem to sice zbaběle hodila do Excelu, on to zase takový problém není, i když to zdržuje... Ale jak píšete, člověk si opravdu připadá jako onuce, když si někteří lidé představují naši práci jako sčítání čísel. To samé když mi dají knihu jízd sice s rozepsanými km, ale za celý rok nesečtenými. Nikdy nemám odvahu jim říct, aby mi to dávali sečtené... Jana F.

• 17. 3. 2007 19:47

i (neregistrovaný)

Já sčítám (koupila jsem si na to kalkulačku s páskou). Ale dopředu jsem upozornila, že řádky budou vynásobené, na každém listu bude uvedený rabat (soupisy jsou v prodejních cenách) a bude vyznačena sazba DPH. Beru si za to bez výčitek svědomí 150,- /hod.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).