Re: DE-vrácené depozitum T-Mobile
archiv jsem pročítala, ale nikde jsem se nedopátrala, na základě čeho může T-Mobil vystavit daňový doklad k platbě na depozitum/zálohu, která byla zaplacena za účinnosti DPH před vstupem do EU - v zákaznickém centru mi odpověděli, že dle §21 a že se rozhodli, ale tam se o tom, že přijatá platba je dnem rozhodnutí se nikde nepíše. dle mého měli vyúčtovat hovorné v plné výši a depozitum/zálohu odečíst až od celkové částky nebo vrátit na účet-tak jak to dělí CCS. podle mého jim to prostě nedovolí SW vracet zálohy bez DPH a neumějí to přiznat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2007 6:30
Dobrý den,vedu DE. Přišel mi z T-Mobile doklad - vrácené depozitum za měsíční pušál složené při uzavření smlouvy. Za týden mi přišlo měsíční vyúčtování T-Mobile, kde tato částka byla s celkové částky odečtena a ze zbytku bylo vypočítané DPH. Jak mám toto depozitum zaúčtovat?
depozitum 348,74 (DPH 66,26, celkem 415 Kč)
vyúčtování (faktura) 1972,20 - depozitum 348,74 = základ daně 1623,46 (DPH 308,45, celkem k úhradě 1932 Kč)
Děkuji za radu.