DE-vrácené depozitum T-Mobile

• (neregistrovaný)

16. 3. 2007 6:30

Dobrý den,vedu DE. Přišel mi z T-Mobile doklad - vrácené depozitum za měsíční pušál složené při uzavření smlouvy. Za týden mi přišlo měsíční vyúčtování T-Mobile, kde tato částka byla s celkové částky odečtena a ze zbytku bylo vypočítané DPH. Jak mám toto depozitum zaúčtovat?
    depozitum 348,74 (DPH 66,26, celkem 415 Kč)
    vyúčtování (faktura) 1972,20 - depozitum 348,74 = základ daně 1623,46 (DPH 308,45, celkem k úhradě 1932 Kč)
    Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2007 7:33

Eva M. (neregistrovaný)

Re: DE-vrácené depozitum T-Mobile
      Kdysi jste toto depozitum /zálohu/ nejspíš účtovali jako daňový výdaj. Nyní tedy proúčtujte jako daňový příjem= jde o vrácenou zálohu.

• 16. 3. 2007 8:28

Hana K. (neregistrovaný)

Re: DE-vrácené depozitum T-Mobile
      archiv jsem pročítala, ale nikde jsem se nedopátrala, na základě čeho může T-Mobil vystavit daňový doklad k platbě na depozitum/zálohu, která byla zaplacena za účinnosti DPH před vstupem do EU - v zákaznickém centru mi odpověděli, že dle §21 a že se rozhodli, ale tam se o tom, že přijatá platba je dnem rozhodnutí se nikde nepíše. dle mého měli vyúčtovat hovorné v plné výši a depozitum/zálohu odečíst až od celkové částky nebo vrátit na účet-tak jak to dělí CCS. podle mého jim to prostě nedovolí SW vracet zálohy bez DPH a neumějí to přiznat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).