Re: zúčtování daně na DPČ
Takové případy mám nejraději. Na nejmenším efektu nejvíce práce. Zkuste ho přesvědčit, ať si podá přiznání sám a pomozte mu jej třeba vyplnit. Nezapomeňte, že musí doložit příjmy či jiné doklady za celý rok a co když něco nenahlásí, třeba z nevědomosti a Vy mu budete přeplatek vracet. Možná někdo poradí něco jiného.
Re: zúčtování daně na DPČ
Vyúčtování daně byste měl provést vy, ale poněvadž výdělek nedosáhl 15000 nemusíte podávat nic. Stejně by vyšla nula.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2007 12:16
měl jsem v roce 2006 zaměstnance na DPČ na dva měsíce. Podepsal u mě prohlášení, takže jsem mu uplatňoval slevu na poplatníka. Jinak byl hlášen na ÚP a byl u mě zaměstnán na poloviční úvazek. Skončli v prosinci. Jeho HM nedosáhla za oba měsíce 8000,-. Potřeboval bych poradit, zda mu mám udělat vyúčtování daně nebo si musí podat daňové přiznání sám. Jeho příjem za rok nedosáhl 15000,-, takže si myslím, že přiznání podávat nemusí. Ale zase jsem ho nedanil srážkovou daní. Můžete mi někdo poradit, jsem z toho dost zmatený, dělám toto poprvé.