Zúčtování daně na DPČ

• (neregistrovaný)

16. 3. 2007 12:16

měl jsem v roce 2006 zaměstnance na DPČ na dva měsíce. Podepsal u mě prohlášení, takže jsem mu uplatňoval slevu na poplatníka. Jinak byl hlášen na ÚP a byl u mě zaměstnán na poloviční úvazek. Skončli v prosinci. Jeho HM nedosáhla za oba měsíce 8000,-. Potřeboval bych poradit, zda mu mám udělat vyúčtování daně nebo si musí podat daňové přiznání sám. Jeho příjem za rok nedosáhl 15000,-, takže si myslím, že přiznání podávat nemusí. Ale zase jsem ho nedanil srážkovou daní. Můžete mi někdo poradit, jsem z toho dost zmatený, dělám toto poprvé.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 3. 2007 13:56

Vl. (neregistrovaný)

Re: zúčtování daně na DPČ
      Takové případy mám nejraději. Na nejmenším efektu nejvíce práce. Zkuste ho přesvědčit, ať si podá přiznání sám a pomozte mu jej třeba vyplnit. Nezapomeňte, že musí doložit příjmy či jiné doklady za celý rok a co když něco nenahlásí, třeba z nevědomosti a Vy mu budete přeplatek vracet. Možná někdo poradí něco jiného.

• 16. 3. 2007 14:21

Jaroslav (neregistrovaný)

byl celý rok na pracáku a vlastně ještě je, musí vůbec podat daňové přiznání?

• 17. 3. 2007 8:04

Olina (neregistrovaný)

Vyúčtování daně byste měl provést vy, ale poněvadž výdělek nedosáhl 15000 nemusíte podávat nic. Stejně by vyšla nula.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).