Živnost jako vedlejší činnost

• (neregistrovaný)

17. 3. 2007 12:49

Prosím o radu.Jako hlavní činnost mám zaměstnanání. Na ŽL na vedlejší činnosti mám příjmy 79.000,- výdaje uplatním 50% tj. 39.500,-. Ke zdanění mám také 39.500,-. Musím z této částky odvést o soc. poj., když jsem nedosáhla základu 42.500,- Kč.
    Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 3. 2007 13:26

abc (neregistrovaný)

Re: Živnost jako vedlejší činnost
      Zdravotní a soc. poj. odvést musíte, ale nebudete muset platit v letošním roce zálohy.

• 17. 3. 2007 13:51

Libor (neregistrovaný)

Olino, ve vašem případě samozřejmě žádné poj. OSSZ platit nemusite. Máte příjmy z podnikání jako z vedlejší činnosti a nedosáhla jste rozhodné částky 45 200,-. Vaše účast by byla čistě dobrovolná. Pokud nechcete nic platit, na řádku 27 uveďte 0 a na druhé straně přehledu v oddíle 8. nezapomeňte zaškrtnout kolonku "ne". Ještě doporučuju si přečíst pokyny k vyplnění, bude vám to jasnější. Zdravím.

• 17. 3. 2007 13:54

Libor (neregistrovaný)

Ještě poznámka:-) Kromě procentních výdajů, které jste uvedla, si můžete do výdajů uplatnit zálohy či doplatky pojistného OSSZ a ZP, pokud jste v r. 2006 nějaké hradila.

• 17. 3. 2007 13:54

ZdenaR (neregistrovaný)

Aby bylo možné alespoň trochu správně odpovědět, tak nám musíte prpzradit, jestli jste v zaměstnání dosáhla příjmů alespoň 90.840,- Kč (hlavně je nezapomeňte doložit k přehledu!) a také, zda jste sam. výděl. činnost vykonávala celých 12 měsíců.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).