Re: Lze mzdu účetní fakturovat jako služ
*** díky za názory, asi nejlepší tedy bude dohoda o prac. činnosti a je to vyřešené -)), paní Jano jak to prakticky funguje na tu smlouvu o dílo? Nakonec to stejně fakturujete? Díky za trpělivost ...
Ta prac.činnost by samozřejmě šla a asi by to bylo i nejjednodušší . My máme smlouvu o dílo na zpracování účetních dokladů a mzdových věcí a fakturujeme to vždy měsíčně vlastně ve výši mé mzdy včetně odvodů+DPH.Zatím nikdo neměl námitek:-))
**** paní Jano, díky moc za radu -)), zkusím se někde mrknout po té smlouvě o dílo a uvidím, jak to nakonec zmastíme -), jestli ještě můžu otravovat, tak jak se díváte na názor pí Jany F., že pokud se fakturují účetní práce, měla by na to firma mít ŽL ...?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 3. 2007 14:48
Dobrý den,
pročítala jsem si příšpěvky na tady diskuzi ale neobjevila jsem jednoznačný názor.
Jedná se m o to, že jsem zaměstnána na HPP u jedné firmy jako účetní, ale zpracovávám účetnictví také 2. firmě (obě jsou s.r.o., stejné sídlo, stejní společníci). Mzdu pobírám pouze v 1. firmě a chtěli bychom nějakým způsobem přeúčtovat část mé mzdy do 2. firmy.
Zde na diskuzi jsem objevila názor, že lze fakturovat práci zaměstnance + 19%DPH, ale také názor, že půjčovat zaměstnance mohou jen agentury práce?
Prosím o radu, lze-li fakturovat, což by bylo asi nejjednodušší řešení, a pokud by to šlo prosím o odkaz na oporu v zákonech a co by jste konkrétně fakturovali např. fakturujeme Vám za práci účetní za měsíc xy?
Díky za názory.