Dotaz na mzdovou účetní-čest. prohlášení

• (neregistrovaný)

17. 3. 2007 17:08

Prosím o radu nějakou mzdouvou účetní.Pracovala jsem u firmy smlouvu jsem mela do konce roku 06 od 2.1.207 jsem šla v ochranné době na PN kterou mám do teď.V těchto dnech mi,ale došel od bývalého zaměstnavatele tiskopis čestného prohlášení ve kterém je uvedeno toto:Prohlašuji,že od data rozvázání pracovního poměru ve výše jmenované společnosti nejsem zaměstnána,nepobírám podporu v nezaměstnanosti od úřadu práce,neprovozuji ani jinou výdělečnou činnost,která zakládá účast na nemocenském pojištění (OSVČ,...)
    Prohlášení vyplňuji pro svého posledního zaměstnavatele z důvodu žádosti o výpolatu nemocenských dávek v ochranné době.Prosím někoho o radu co s tím ještě se mě nestalo,aby nějaký můj bývalý zaměstnavatel když jsem šla v ochranné době na PN toto po mě chtěl,jsem povunna toto podepsat?.Děkuji moc všem za radu.....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 3. 2007 17:40

Jana (neregistrovaný)

Re: Dotaz na mzdovou účetní-čest. prohlá
      On už vám dal zápočťák a byla jste malá nebo velká organizace,pokud jste byla velká organizace a nemocenskou vám vyplácí on,tak má právo si nechat podepsat prohlášení,pokud byste byla málá organizace a nemocenskou by vám vyplácela sociálka,tak byste mu měla zápočťák vrátit,on by vás měl znovu přihlásit i na zdravotní pojišťovně a nahlásit,že jste nemocná a zápočtový list vám dát po ukončení nemocenské a pokud byste bývala někam nastoupila,tak by vám dávky musel vyplatit nový zaměstnavatel,tak ten starý se má právo se ptát

• 17. 3. 2007 21:53

Zdena007 (neregistrovaný)

Organizace to byla velká a zápočtový list mě firma ještě nevystavila až po ukončení PN ale i když jsem v minulosti pracovala u velké organizace,tak takové čestné prohlášení po mě nechtěliJsem povinna jim to podepsat a co se stane když to odmítnu?.

• 17. 3. 2007 22:11

ZdenaR (neregistrovaný)

Nejste povinna jim to podepsat, jen Vám přestanou vyplácet nemocenské dávky-)

• 18. 3. 2007 7:03

Jana (neregistrovaný)

Takže jste povinna,jinak o nemocenskou přijdete,na sociálku,když máte přerušení pracovního poměru musíte prohlášení také dávat,takže bych se tomu nebránila,pokud opravdu jinde nepracujete v době nemoci

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).