Podnikatel nemá účet

• (neregistrovaný)

18. 3. 2007 19:49

Podnikatel, který vede daňovou evidenci nemá účet, ale občas něco zaplatí ze sporožira. Poradíte mi někdo jak bych mu to měla zaúčtovat. Musí doložit výpisy ze sporožira a mám zaúčtovat jen ty platby, které se týkají podnikání nebo co si s tím mám počít?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 3. 2007 19:56

anonymní (neregistrovaný)

Re: podnikatel nemá účet
      Tři roky přesvědčuju ať si udělá podnikatelský účet, protože za měsíc mám výpis na 4 stránky-bez úspěchu.
      Já to řeším tak, že mi musí doložit výpisy z účtu co je do podnikání davám jako daňový náklad a ostatní jako soukromou spotřebu. Poplatky dělím polovinou, nebo přibližně.

• 18. 3. 2007 20:49

Lea (neregistrovaný)

taky jsem měla takového experta. řešila jsem to tak, že jsem zaúčtovala pouze věci týkající se podnikaní ( OSSZ, ZP apod.) . Poplatky jsem neúčtovala vůbec - když si někdo nedá říct, dobře mu tak

• 19. 3. 2007 18:32

anina (neregistrovaný)

taky mám takové klienty, mám jeho účet vyberu pouze položky které se týkají podnikání,zvýrazním a účtuji pokud platí faktury -nejdříve osobní vklad do pokladny a následně účtuji výdej. pokud chodí na účet i platby za faktury účtuji příjem do pokladny ovlivňující daň.Následně účet nechám za celý rok jako doklad o věrohodnosti plateb přijatých i vydaných. O ostaních položkách neúčtuji, jelikož to v DE není třeba.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).