Re: konec MD a zaměstnání a OSVČ a MZD
v daňovém přiznání vyplníte příjmy ze zaměstnání - par.6, do příjmů z podnikání - par.7 napíšete zisk - tedy 25000. Do řádku 84 nezapoměňte vypsat sraženou zálohu na dani od zaměstnavatele.
pro OSSZ - příjem ze zaměstnání je vyšší než 90840, podnikání je vedlejší - pojistné si spočítejte, ZP také, to zvládnete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 3. 2007 20:23
v lednu 2006 jsem měla MD, v únoru obnovila ŽL a v březnu nastoupila do práce... a začal hokej - za 3-12 měsíc jsem v práci vydělala 99 700, podnikáním náklady - výnosy 25 000, během roku jsem sice byla na nemocenské v květnu a nevystavila jsem žádnou Fakturu vydanou, ale jsem si říkala, že jestli to nebudu potřebovat, tak to nepoužiji.... a tedka si nejsem jista, jestli mi to takhle bude stačit.... já jen abych nemusela něco doplácet nebo něco dorovnávat - mám z toho prostě hokej, děkuji za jakoukoliv odpověď