Re: Daňové přiznání a částečný invalidní
Kamarád mě předal ještě doklad ze dne 27.2.07 od zaměstnavatele kde je uvedeno:
VĚC- Výše náhrady po upravě od 1.1.2007
Jsou na něm výpočty průměrný čistý výdělek,část.inv.důchodu, procento valorizace,Náhrada dle min.mzdy, Zvýšení dle čl.V zák.160/93 Sb. o 20%, a naposled je uvedeno: Celkem ke zdanění ..... 8485Kč.
Ani tato částka 8485Kč se neuvádí v DaP 2006????? děkuji
Re: Daňové přiznání a částečný invalidní
částečný invalidní důchod se do DP neuvádí. Má nárok na slevu na dani jako ČID tj. 1500Kč/rok a na poplatníka 7200Kč/rok a pokud má děti tak ještě sleva na dítě 6000Kč/rok
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 3. 2007 8:57
Dobrý den,prosím o radu. Částečný invalidní důchodce (pobíral celý rok 2006, měsíčně 6941 Kč) měl v roce 2006 dvě souběžná zaměstnání. V jednom zaměstnání podepsal prohlášení o dani.
Nemá žádné penzijni ani životní pojištění ani úroky z hypotéky. Prosím o radu: 1) Uvádí se částečný invalidní důchod jako příjem do DaP 2006? Na jaký řádek? 2) Má on jako část.invalid.důchodce nárok na nějaký odpočet, jaký? V jednom zaměstnání měl odpočet na dceru. 3) Měla bych si u část.invalid.důchodců při zpracování DaP 2006 dát na něco pozor?
Je to můj dobrý kamarád, ale já jsem ještě nikdy DaP pro část. invalid.důchodce nezpracovávala. Děkuji všem