Daňové přiznání a částečný invalidní důc

• (neregistrovaný)

19. 3. 2007 8:57

Dobrý den,prosím o radu. Částečný invalidní důchodce (pobíral celý rok 2006, měsíčně 6941 Kč) měl v roce 2006 dvě souběžná zaměstnání. V jednom zaměstnání podepsal prohlášení o dani.
    Nemá žádné penzijni ani životní pojištění ani úroky z hypotéky. Prosím o radu: 1) Uvádí se částečný invalidní důchod jako příjem do DaP 2006? Na jaký řádek? 2) Má on jako část.invalid.důchodce nárok na nějaký odpočet, jaký? V jednom zaměstnání měl odpočet na dceru. 3) Měla bych si u část.invalid.důchodců při zpracování DaP 2006 dát na něco pozor?

Je to můj dobrý kamarád, ale já jsem ještě nikdy DaP pro část. invalid.důchodce nezpracovávala. Děkuji všem

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 3. 2007 9:15

A. (neregistrovaný)

Re: Daňové přiznání a částečný invalidní
      1) ne, tento příjem je od daně z příjmů osvobozený, takže ho nikam neuvádíte
      2) sleva na dani, 1500 Kč na rok, řádek 66 v přiznání, potom "základní sleva" 7200 Kč
      3) musím přiznat, že teď mě nic nenapadá, co by bylo problematické... :-)

• 19. 3. 2007 9:38

Gabra (neregistrovaný)

Kamarád mě předal ještě doklad ze dne 27.2.07 od zaměstnavatele kde je uvedeno:
      VĚC- Výše náhrady po upravě od 1.1.2007
      Jsou na něm výpočty průměrný čistý výdělek,část.inv.důchodu, procento valorizace,Náhrada dle min.mzdy, Zvýšení dle čl.V zák.160/93 Sb. o 20%, a naposled je uvedeno: Celkem ke zdanění ..... 8485Kč.
      Ani tato částka 8485Kč se neuvádí v DaP 2006????? děkuji

• 19. 3. 2007 9:16

d. (neregistrovaný)

částečný invalidní důchod se do DP neuvádí. Má nárok na slevu na dani jako ČID tj. 1500Kč/rok a na poplatníka 7200Kč/rok a pokud má děti tak ještě sleva na dítě 6000Kč/rok

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).