Re: Dohoda o provedení práce - studenti
U dohody o provedení práce je srážková daň tudíž není nutné dělat přiznání k dani. U nás si dělá vyúčtování k dani firma za všechny zaměstnance, kteří měli dohodu o provedení práce i dohodu o provedení prac. činnosti, ale mám pocit, že je nebere jako zaměstnance, ale za to hlavu nedám. V.P.
Re: Dohoda o provedení práce - studenti
Není tak docela pravda, že u DPP je srážková daň. Pokud nepodepíší prohlášení a vydělají si více jak 5 tisíc, daní se jim min. 20%. Když si prohlášení podepíšou, zdaní se jim podle tabulek a mají nárok na slevu 600,- a na studenta 200,-.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 3. 2007 9:30
Dobrý den, prosím o radu. V roce 2006 jsem ve své firmě (s.r.o.) umožnila brigádu svým dvěma synům - studentům ( 17 a 19 let) na DPP, každý měsíc prováděli jinou činnost dle potřeby. Musí synové podávat daňové přiznání, když nejsou zaměstnanci? A já, pokud podávám Vyúčtování za firmu, je tam kolonka počet zaměstnanců, mám je uvádět jako zaměstnance, když nejsou? (výše jejich daně po upatnění slev je 0,-Kč.) Děkuji za radu.