Re: Došlá faktura jako nedaňový výdaj
Ne, dáte CELOU částku do nedaňových nákladů. Kam byste to DPH zaúčtovala, když si ho nemůžete uplatnit ?
Já jsem to asi špatně napsala: myslela jsem fakturu za plyn, která mi došla 19.12.06 za období 1.12.05-7.11.06. Nedaňově dám za rok 2006 do nákladů období 1.12.05-31.12.05.V roce 2005 to sice taky v nákladech nebylo, protože nebyla udělaná dohadná položka, ale to byla moje kolegyně,já dělám přiznání prvním rokem a dost plavu.
Tak jsem myslela že kd\ž jsem si DPH vlastně uplatnila v prosinci 2006 tak ten nedaňový náklad je bez dph. Děkuji za trpělivost jak se blíží termín víc a víc zmatkuju. Jak to prosím tedy je? Já jsem asi uvažovala úplně blbě.
Aha, tak to je ! Ale za období 1.1.06 až 7.11.06 si můžete dát do daňových nákladů , nedaňově jen 12/05 ( DPH uplatníce samozřejmě celé nejpozději ve 12/06) a nezapomeňte udělat dohadnou položku na to období roku 2006 , které nemáte vyúčtováno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 3. 2007 17:51
Pokud dám DOF do nedaňových výdajů bez tak učiním bez dph?
I v případě, že tato fa.je z roku 2002 zaúčtovaná až v roce 2006 a dhp z ní nikdy nebylo uplatněno? Děkuji