Re: rozvaha a výsledovka,kdy sestavit?
Tak teď jsem z toho fakt jelen. Mám před sebou účetní výkazy z minulého roku, které nám zpracovával daňový poradce a ten má v rozvaze započítanou (tedy uváděnou) DPPO , proto jsem se stále nemohla dopočítat, když jsem to brala jako vzor. Předpokládala jsem, že to má daňový poradce správně.
Kulaté razítko??? To je asi vtip. Ani se nepodepíše na DP jako že vypracoval, pošle fakturu na 10.000 bez DPH za zpracování uzávěrky a basta. A takhle to šlo několik let. Já nastoupila do firmy v prosinci 2006, takže jsem ze začátku jen tápala a stále mi bylo divný, že tu zaúčtovanou daň v r.2005 nemůžu najít. Už snad šéf dostal rozum, protože teď už ho nebere..ale zase je to na mě :-))
Laicky a pochopitelně pro každého: z "první"výsledovky vypočítáte daň a zaúčtujete předpis. Pak máte teprve definitivní "druhou" výsledovku, plus rozvahu.
Jsem přesvědčená, že daňový poradce tyhle základní věci má určitě dobře. Ale klid, člověk poprvé dost zmatkuje :-). Jana F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2007 13:58
Dobrý den, prosím o radu. Zpracovávám poprvé sama rozvahu i výsledovku. tyto výkazy sestavím až po zaúčtování DPPO nebo před? jaký je správný postup? Díky