Příjem z brigády do DE

• (neregistrovaný)

5. 1. 2011 21:29

Dobrý den,

ráda bych se zeptala na započítávání různých příjmu. Jsme student, jsem vedena jako neplatce DPH, při studiu si přivydělávám prodejem na aukčním portále, ale i poskytováním služeb v oblasti PC a WEB a také mám brigádu u ČP. S prodejem a službami nemám až tak problém, ale nevím jak do daňové evidence zavést přijem z brigády. Jestli stačí připočítat pouze k příjmům, nebo to musím uvádět nějakým jiným způsobem, dále také za studium (státní vysoká škola) platím a tak by mne i zajímalo, jestli je možnost odpočtu těchto výdajů.

Druhá otázka se týká použití soukromého(rodinného, neplatí se z něj silniční daň) auta, jestli se také dá odečíst a jestli je potřeba vést knihu jízd nebo něco podobného.

Předem všem velmi děkuji za odpověď
    Bára

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 1. 2011 14:55

HENIA

Pletete jablka s hruškami - podnikání je jedná věc, a zbytek - brigády, zaměstnání, je další. Zřejmě nákladů budete mít poskromnu, tak výhodnější bude do daňovky dát výdaje %. Od zaměstnavatelů si necháte vystavit potvrzení o příjmech, pokud byly zdaněny zálohovou daní (podepsala jste prohlášení), a ty připočtete v daňovce, a jako odpočitatelné položky si můžete uplatnit to, že jste studentem (doložit potvrzením o studiu). A že používáte auto k podnikání a neplatíte silničku, to nežíkejte nikomu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).