Re: Prosím poraďte - sleva na dani
ještě prosím poraďte ze zaměstnání mám potvrzení viz. výše z uvedených čísel vychází že mám na dani přeplatek nebo nedoplatek a jak se to vypočítá. Prosím prosím
Re: Prosím poraďte - sleva na dani
Já myslela, jestli jste ještě neměla příjmy jako OSVČ. Ty se tam samozřejmě počítají. Pokud máte příjmy pouze jako zaměstnanec a počítám to z výše uvedených čísel, tak vám vychází 3818 přeplatek.
HM-poj = 118104 (základ daně), z toho daň 14172 - sleva 7200=6972, sražená daň 10790 = přeplatek 3818.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2007 18:40
Jsem zaměstnaná a zároveň i OSVČ. Budu si teda sama dělat daň. přiznání. Na potvrzení o zdan. příjmech mám
HM 134980,-
úhrn poj. 16876,-
skutečně sraž. daň 10790,-
mám podepsané v zaměstnání prohlášení poplatníka a taky tam uplaňuji slevu na poplatníka ve výši 7200,--Kč.
Až si budu dělat daň. přiznání tak v odd. 5- uplatnění slev na dani (řádek 64) částku 7200,-psát budu nebo ne. Prosím poraďte. Díky moc