Re: Kurz při platbě kartou.
No já bych se žádným kurzem nezabýval. Kurz používáte, abyste cizí měnu přepočítala na českou, protože se účtuje v českých korunách.
Pokud je účet v korunách, tak byste měla rovnou na bankovním účtu vidět, kolik si banka za tu transakci strhla a to normálně zaúčtovat v korunách.
Re: Kurz při platbě kartou.
Aha. Děkuji, popletlo mě to, že účtujeme denním kurzem ČNB, tak mě napadlo, jestli to třeba nepřepočítat dle toho. Ale proč si to komplikovat, že? :o) Ještě jednou děkuji a zeptám se, ještě na jednu věc. Vzala jsem peníze z pokladny, vyměnila je ve směnárně a týž den vložila Eura do pokladny. Tady taky použiji kurz směnárny? Pro příjem Eur asi jo, ale jak pro výběr korun? ČNB nebo směnárenský kurz. Vlaďka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 3. 2007 7:41
Dobrý den, zaměstnanec na služební cestě platil dálniční známku kartou. Dle výpisu z BÚ má banka jiný kurz než je kurz ČNB. Jak mám v tomto případě postupovat. Mám brát kurz, který stanovila banka, nebo je pro mě směrodatný kurz ČNB a rozdíl zaúčtuju do kurzových rozdílů? Děkuji Vlaďka