Re: Společné zdanění manželů
Z přeplatku manžela se odečte nedoplatek manželky a tato částka se napíše do tabulky na str 4 DPFO k vrácení,/ 1./ manželčin nedoplatek se napíše taky do jeho DPFO.alepod účet, kam se má zaslat přeplatek /2./Variabilní symbol bude rodné číslo manželky,účet FÚ zjistíte zde na kolonce Úřady
Re: Společné zdanění manželů
Na ctvrte strane danoveho priznani je žádost o vrácení přeplatku..., kde je možno zažádat o přeplatek a také zároveň požádat o převod přeplatku daně z příjmů právě na manželku, která má nedoplatek... toto se uvede do danoveho priznani manzela s tim, ze rozdil mezi tim, co nechate prevest na manzelku (nedoplatek manzelky) a tim, co zbyde si necha manzel v bode 1. prevest na svuj ucet... tzn. manzelovi prijde uz jen to, co ma nárok... snad jsem to vysvetlila dobre... Misa ;o)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 3. 2007 8:35
Zaměstnanec chce udělat společné zdanění manželů, má 2 děti, obě musí být napsané na něj, a manželka pobírá rodičovský příspěvek. U manžela mi vyšel přeplatek daně, u manželky nedoplatek. Jak to mám vyřešit? Díky..