Re: Pracovní úraz a zdanění
jedná se o zálohovou daň ve výši 20% a týká se pouze náhrady za ztrátu při vádělku. ostaní položky jako je bolestné a náklady spojené s léčbou ve výpočtu daně zahrnuty nejsou.
Re: Prac.úraz a zdanění - pojišťovna
To máte pravdu, u nás je to taky tak - proto jsem napsala "mělo by být". Pojišťovna mi pije krev tím, jak dělá mrtvého brouka a snaží se tvrdit, že není plátce daně, přestože je. Měla jsem s nimi problém, když jsem poradila bývalému zaměstnanci, který neměl jiné příjmy než odškodnění prac. úrazu ve formě měsíční renty, že si u nich může podepsat Prohlášení. Se mnou se bavit odmítali a jemu řekli, že to nejde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 3. 2007 9:37
Dobrý den. Mám dělat SZM, pouze příjmy ze závislé činnosti a poplatník mi přinesl "Vyrozumívací dopis pojištěnému k pracovnímu úrazu" od pojišťovny, ale adresováno zaměstnavateli (on to dostal pouze na vědomí), kde je vyčíslena částka - zaplacená daň. Mám toto také zapsat do příjmů a daň odečíst? Nebo už je to daň konečná, jako například srážková. Vyloženě o potvrzení se nejedná. Děkuji za pomoc. D.