Re: Faktura z 7/2006 dorucena dnes?
Odebral jste zboží nebo službu? Pokud ano, tak dlužíte a není důvod k vystavení dobropisu. Pochybuji, že fakturu neposlali. To se spíš ztratila na poště. Inventarizace pohledávek by určitě v tomto případě pomohla, ale na druhou stranu - vy jste také zřejmě po odebrání zboží, příp. služby fakturu neurugoval. DPH si samozřejmě můžete uplatnit v dodatečném daňovém přiznání.
Uhradit částku bez daně je samozřejmě nesmysl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 3. 2007 16:20
Vazeni resim nasledujici pripad, dnes jsem obdrzel fakturu za odber zbozi vystavenou v 7/2006.( Nejdrive volali - v pondeli - ze ji mame porad neuhrazenou, tak jsem chtel poslat fakturu.)
Resim s nima nasledujici - oni mi ji neposlali a ani neurgovali zaplaceni. Ani mi neposlali na konci roku Inventurizaci pohledavek - tam by se to zjistilo. Ted ji po me chteji zaplatit. Ja jim rikam at vystavi dobropis nebo storno - to pry uz nejde. Oba vedeme PU.
Tak jsem jim navrhl kompromis, ze jim uhradim castku bez DPH, protoze to si uz uplatnit nemuzu a ani castku si nemuzu uplatnit za rok 2006 protoze ma jiz vse odevzdane. Jedna se o cca 3000,.Kc.
Myslim si ze je to ferove jednani, kdyz fakturu neposlali a ani v min ulem roce neurgovali. Jak k tomu ja letos prijdu? Kdyz nekdo tvrdi ze mi fakturu poslal a ja ji nedostal.
Poradite nekdo jine kulantni reseni? Je to mala castka ale oni se stavi tak, ze je chyba jen na moji strane a to se me nelibi.
Karel