Re: Jak opravit výkaz majetku za 2005 v
Osobně bych pro rok 2006 částku majetku do počátečního stavu uvedla a dále bych se věcí nezabývala. Pokud máte kartu majetku v níž je zapsáno, že o majetku začalo být účtováno již v minulém roce (byl zařazen do užívání) nemělo by to způsobit při případné kontrole spory o tom, zda jste si náklady spojené s užívání vozu uznala oprávněně. Navíc si nemyslím, že jste tím vyvolala zájem fin.úřadu.
Kamila
Neupravovala bych počáteční stav na skutečnost, protože ¨Vás FÚ vyszve na vytýkačku.
Já bych kvůli tomu určitě DPFO neopravovala. Najďte si novým počátečním stavem(06) na ten její konečný(05) a svůj konečný(06) už oveďte správně.
Jen být Vámi. tak si zkontroluji, zda je všechno košér, proč vlastně nebyl ten odpis proveden...
Dobrý večer,
já osobně bych přiložila k letošnímu DP písemné vysvětlení proč uvedený výkaz majetku v tabulce D nenavazuje a odpisy bych započala v r. 2006. Myslím, že by to neměl být problém.
Něco podobného se mi u jednoho klienta stalo a napravilo to písemné dodatečné vysvětlení.
Jarka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 3. 2007 20:24
Dobrý večer,
zjistila jsem, že moje předchůdkyně nezařadila podnikateli do majetku auto - přitom se uplatňoval benzín, pojistky, opravy. Odpis nebyl proveden.
Co s tím? Je nějaká možnost jak mohu opravit v DPFO za 2005 v tabulce D částku u dlouhodobého hmotného majetku? Jedná se o 140tis. Ona karta o zařazení existuje, vše, akorát tuto částku zapomněla uvést v té přiznání.
Podnikatel vede DE.
Děkuji za případnou radu
Bára R.